Om mig

Anders Eliasson är en industrifotograf född 1958

Har blå ögon som tycker om att se.

Mina motiv finner jag ofta på industrigolvet där jag njuter av att lyfta fram det som kanske inte ses av de som nöter golvet varje dag. En viss förkärlek har jag för att visa det vackra, det märkliga eller något som kanske gått de flesta förbi.

Att lyfta fram något som är smutsig vardag för många och montera deras verklighet i guldram – Förändrar synen på vardagen.

Jag har fotograferat hela mitt liv och skulle förmodligen kallas ”senior advisor” om jag arbetat i en annan verksamhet som företagskonsult.

Jag är en bildskapare som vill att människor ska se bra ut. Det räcker långt, men förstår samtidigt komplexiteten i skildringen av en annan människa där författaren Roland Barthes gör ett försök till klargörande:

“The portrait-photograph is a closed field of forces. Four image-repertoires intersect here, oppose and distort each other. In front of the lens, I am at the same time: the one I think I am, the one I want others to think I am, the one the photographer thinks I am, and the one he makes use of to exhibit his art.” 

― Roland Barthes, Camera Lucida: Reflections on Photography

Anders Eliasson Malmö juni 2020

info@artoban.com eller 070-259 2013